نوعی از انگل های خارجی روی بدن حیوانات ساس نام دارد. اولین بار این حشرات در قرن 11 در آلمان شناخته شدند. ساس ها مانند انگل ها از میزبان ها تغذیه می کنند. روی بدن انسان یا حیوانات می نشینند و با مکیدن خون انها مواد لازم را به بدن خود می رسانند.
این حشرات می توانند تا 550 روز گرسنگی را تحمل کنند. ساس های بالغ وقتی روی پوست فرد میزبان می نشینند در فاصله زمانی چند دقیقه 3-4 بار موجود میزبان را می گزند تا سیر شوند. زخم های حاصل از گزیدن این حشرات به صورت دانه هاهی سفت، بزرگ و متورم قرمز رنگی است که به صورت چند تایی در کنار هم قرار می گیرند.در اصطلاح به صورت خوشه ای روی پوست انسان دیده می شود.
علائم حاصل از گزیدگی ساس بر انسان:
1. خارش شدید و عفونت
2. بوی بد حاصل از گزش ساس روی پوست
3. کم خوابی یا بی خوابی
4. کم خونی
5. در برخی موارد ایجاد تاولهای قرمز رنگ همولوژیکی بزرگ
سمپاشی ساس به صورت حرفه ای یکی از خدمات شرکت سمپاشی ما می باشد
محل های مناسب برای ساس ها مثل منازل، هتل ها، سربازخانه ها، بیمارستان هاو … که مهمولا در بین درزها و شکافت های دیوار، کمد ها، زیر کاغذ دیواری و اثاثیه منزل هستند. به طور کلی در محیط هایی با دمای 25-27 و تاریک بیشترین میزان تولید مثل و رشد ساس ها را مشاهده می کنیم.
در این شرایط بیشترین میزان تخم گذاری ساس ها وجود دارد. جالب است بدانید در هر مرحله از رشد تخم ساس به یک وعده غذایی خون نیاز دارد و در دسترس بودن فرد میزبان باعث می شود سرعت تولید مثل را زیاد تر کند.
در فصل تابستان سرعت تکثیر و رشد تخم ساس نسبت به فصل زمستان بیشتر است
نشانه های وجود ساس در محل زندگی:
1. اثر خون در روی محلفه
2. دیدن ساس (مرده یا زنده) در رختخواب
3. وجود ساس در بین درزها و شکافت ها
به ساس های موجود در رختخواب ساس رختخوابی گفته می شود. ساس ها باعث انتقال بیماری می شوند و از این نظر بسیار حائز اهمیت هستند و باید راههایی برای مقابله با آنها ارائه داد. این راه ها شامل:
1. دوغاب کردن کف ساختمان یا سیمان و گچ گرفتن درزهای ساختمان
2. در معرض آفتاب قرار دادن وسایل ساس زده
3. جوشاندن لباس ها، ملحفه ها
4. سمپاشی: سمپاشی مکان ساس زده به صورت دستی و یا کمپرسی صورت می گیرد.
باید توجه داشت که در رختخواب کود ک و نوزاد نباید سمپاشی صورت گیرد و بهتر است برای مقابله با انها از روش های دیگری که ذکر شد استفاده کرد.
Leave A Comment